top of page

         Lood, Zink & Dakwerken

 

 

Traditioneel lood en zinkwerk, we zijn er groot mee geworden, vanaf begin zestiger jaren was Loodgieters bedrijf P. Zandvliet al een begip op dit gebied, en deze kennis is doorgegeven, ook aan de derde generatie Zandvliet die menig middagje onder begeleiding van 'opa" stukken zink en lood aan elkaar moest solderen om het solderen met een sterinekaars en een opgevouwen stukje krantenpapier, het maken van de zogenaamde "knoopjes" en het afruggen van opstaande stukken zink onder de knie

te krijgen, 

Bij het bekijken van de foto's ziet u het onmiskenbaar,

bij Zandvliet Installatie Techniek vindt u nog zorg en liefde voor het ambacht!

 

Zinkwerkzaamheden;

Wij restaureren en maken nog traditioneel oude lichtramen, leveren en monteren dakgoten op maat en voeren daar desgewenst reparaties aan uit, jaalijkse inspectie en het schoonmaken van deze behoort ook tot onze werkzaamheden.

Daar wij op de details letten adviseren wij bij oudere woningen de pvc hemelwaterafvoeren weer terug te brengen in de oude staat en deze uit te voeren in zink met traditionele wrongbeugels, waarom een dak- rand op een aanbouw met daktrim uitvoeren als alles wat aan het huis van zink is, met zink krijgt uw huis echt meer cachet!

Al ons zinkwerk wordt nog traditioneel met een bout en tin/loodsoldeer gesoldeerd.

Wij geven 5 jaar garantie op onze zink werkzaamheden!

 

Loodwerkzaamheden;

wij repareren en indien nodig vervangen uw kapotte loodwerk, keurig op maat gemaakt, in model

gedreven en op de juiste wijze gemonteeerd

Denk hier b.v. bij aan het voeglood en lokketen aan uw schoorstenen, het lood aan uw dakkapel of het voeglood op het balkon.

Wij geven 5 jaar garantie op onze loodwerkzaamheden.

 

PLatte daken;

Wij leveren en monteren daken van bitumen met 10 jaar garantie van uitmuntende kwaliteit en voeren

alleen dakbedekking van A-kwaliteit.  De keuze van de benodigde appendages zoals uitwateringen etc zijn bij ons altijd van een zware kwaliteit lood. De randafwering is naar keuze de zinken deklijst welke door ons op maat gezet en gemonteerd wordt of de aluminium daktrim.

Voor aanvang van deze werkzaamheden wordt altijd het formulier brandgevaarlijke werkzaamheden ingevuld en zijn brandblussers en blusdeken standaard aanwezig.

Voor diverse VVE's voeren wij al jaren naar grote tevredenheid de jaarlijkse dakinspecties uit.

 

Hellende daken;

Wij leveren en reparen daken van bitumen, shingles, zink, dakpannen, leipannen en leisteen keurig op maat gemaakt en gemodeleerd.

We leveren en monteren nu ook bitumen shingles met welke lijken op de leiendaken die men vaak in Duitsland treft, deze worden onder een hoek van 30 graden worden gemonteerd en hebben echt een verrassend leuk effect!

Evt. slecht houtwerk zoals panlatten en tengels worden uiteraard ook door ons vervangen.

 

 

bottom of page